Κίκονες - ΤΑΣΣΟΥ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Παραγωγός κρασιών από αμπέλια βιολογικής καλλιέργειας

Προϊόντα

Το όνομά τους αναδύεται από τους Ομηρικούς στίχους ως θρακικό φύλο που παρήγαγε ξακουστό κρασί. Το 2004 ιδρύθηκε στη Θράκη το πρώτο οινοποιείο του Ν. Ροδόπης που παίρνει το όνομά του από τους αρχαίους Κίκονες.

Οινοποιός είναι η Κα Μελίνα Τάσσου, γεωπόνος και οινολόγος του Bordeaux, με πλούσια οινοποιητική εμπειρία από την Γαλλία και την Αυστραλία που εφαρμόζει τις γνώσεις της στο αμπέλι και στην οινοποίηση στη γη της Θράκης. 

Στη Μαρώνεια του Ν. Ροδόπης βρίσκεται ο ιδιόκτητος αμπελώνας βιολογικής γεωργίας συνολικής έκτασης 100 στρ. φυτεμένος με ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες τον οποίον επιβλέπει ο γεωπόνος Κος Βασίλης Τάσσου.

Η φιλοσοφία των «Κικόνων» είναι βασισμένη στην τεχνογνωσία του Μπορντώ γύρω από την υγιεινή και την τεχνολογία, στην οινοποιητική μέθοδο της Βουργουνδίας και στις αμπελουργικές τεχνικές της Αυστραλίας. 

Τα σταφύλια διαλέγονται προσεκτικά στο χέρι από δέκα εώς δεκαπέντε γυναίκες σε κυλιόμενο τάπητα πριν ξεκινήσει η διαδικασία της οινοποίησης, ώστε να απομακρυνθεί οτιδήποτε ξένο προς ένα υγιές τσαμπί σταφύλι. 

Με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του κρασιού ως φυσικού προϊόντος γίνεται η ελάχιστη δυνατή τεχνολογική παρέμβαση της οινοποιού κατά την παραγωγή του.

Τα κρασιά των «Κικόνων» ωριμάζουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια έως και για δώδεκα μήνες και εμφιαλώνονται αφιλτράριστα, ώστε να μην χάνουν τα αρωματικά και γευστικά τους χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίες

Πληροφορίες Επικοινωνίας

Λευτέρης Γιαννουλίδης

Υπεύθυνος Παραγωγής

5ο χλμ. Κομοτηνής - Ν. Σιδηροχωρίου 

69100, Κομοτηνή

Τηλ: 25310 83737

Κιν:  6932478262

e-mail : lgkikones@gmail.com